Onze sappen worden gemaakt van verse vruchten

De meeste van onze sappen worden gemaakt van verse vruchten. Enkel voor de mengelingen met klein fruit zoals frambozen, bramen e.d. is dat niet mogelijk omwille van het verschillend oogsttijdstipt, deze worden dus in de zomer ingevroren tijdens de pluk.
We gebruiken zoveel mogelijk zelf geteelde vruchten. Wat we zelf niet voldoende in voorraad hebben, proberen we in de eerste plaats bij bioboeren in de buurt aan te kopen en zo nodig doen we een beroep op grotere bio distributiekanalen.

Aangezien we afhankelijk zijn van wat de natuur ons geeft, kunnen we nooit garanderen dat we het hele jaar door onze 11 sappen kunnen aanbieden. Het is ondertussen wel zo dat de meeste en zeker de belangrijkste/meest courante sappen altijd voorradig zijn.
In dat verband verdient onze ‘appel-kweepeer’ een bijzondere vermelding. Een uitermate fijne en gearomatiseerde lekkernij, maar sommige jaren bijzonder schaars, helaas!

Onze keuzes om met echt fruit te werken en niet met concentraten, om noch kleur noch smaakstoffen aan ons sap toe te voegen, hebben als gevolg dat de smaak van de verschillende persingen lichtjes kan variëren. De gebruikte variëteiten van de verschillende fruitsoorten en de klimatologische omstandigheden tijdens het groeiseizoen spelen daar een belangrijke rol in.

“Alle verwerkte vruchten zijn afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw”

Momenteel zijn volgende sappen beschikbaar:

Appel oude rassen – Een mix van oude appelvariëteiten. Door het mengen van veel verschillende rassen, krijgen we een evenwichtig, lekker en pittig sap. Enkele tot de verbeelding sprekende namen zijn: Trezeke Meyers, Eysdener Klumpke, Lombarts Calville, President Van Dievoet, Keuleman, Reinette Hernaut, Brabantse Bellefleur, Jacques Lebel e.a.
Appel zoete rassen – Hierin zijn enkel laagstamappels verwerkt, zoals daar zijn: Delbare Estivale, Jonagored, Elstar, Cox, …
Appel-rode biet – Appel overheerst duidelijk, maar de typische smaak van rode biet en haar unieke kleur maken dit zeer gezonde sap ook bijzonder aantrekkelijk.
Appel-framboos – Zoetzuur met de overheersende smaak van framboos.
Appel-rode kruisbes – Zeer aangenaam lichtzuur sap.
Appel-rode bes – De friszure smaak van rode bes wordt flink gemilderd door het appelsap.
Appel-rabarber – Zuur, zuurder, zuurst. De rode rabarber in combinatie met appel zorgt voor een zeer aantrekkelijk eerder zuur sap.
Appel-zwarte bes – De combinatie van appel met de typische smaak van de ‘cassis’ bes maakt hiervan een topper.
Appel-braambes – De braambes heeft een diepe, robuuste smaak aan dit sap. Niet uitgesproken zoet of zuur.
Appel-vlierbes – Sap met de zachte doch indringende smaak van de vlierbes.
Appel-gember – de gemberwortel, samen geperst met appel, geeft een zeer frisse typische toets.
Appel-vlierbloesem – De geur van de lente. Appel in combinatie met zelfgemaakt extract van zelf geplukt vlierbloesems zorgt voor een heerlijk lentegevoel.
Appel-aardbei – De zoete geur en smaak van aardbei is overweldigend.
Appel-blauwe bosbes – Zacht en zoet sap en met z’n lichte blauwe schijn bijzonder van kleur.
Appel-kweepeer – Een uniek en zeer bijzonder resultaat. Zéér geschikt als alcoholvrij aperitief. Voor fijnproevers!

LandSap – Ons buitenbeentje op alle vlak. Bag in a box verpakking van 5L. Niet bio-gecertificeerd.
Het teveel aan appelen bij particulieren wordt verwerkt in dit sap, het is een mix van allerlei hoogstamvariëteiten. ‘Overtollige’ appels zijn een dankbare grondstof voor dit sap.
Per verkochte verpakking gaat er een halve euro naar ons landschapsfonds ‘Lombarts Calville’, dat gegroeid is uit het landschapsproject ‘Landbouwlandschap vallei van de Wijtschatebeek’ dat we vorig jaar zijn gestart.

Sappen die niet meer voorradig zijn, zijn terug beschikbaar vanaf 15 november.

Thuisverkoop elke donderdag van 13u30 tot 18u30 of na afspraak
(niet op feestdagen)

Onze sappen vind je op volgende plaatsen

Close
Go top