Onze sappen worden gemaakt van verse vruchten

De meeste van onze sappen worden gemaakt van verse vruchten. Enkel voor de mengelingen met klein fruit zoals frambozen, bramen e.d. is dat niet mogelijk omwille van het verschillend oogsttijdstipt, deze worden dus in de zomer ingevroren tijdens de pluk.
We gebruiken zoveel mogelijk zelf geteelde vruchten. Wat we zelf niet voldoende in voorraad hebben, proberen we in de eerste plaats bij bioboeren in de buurt aan te kopen en zo nodig doen we een beroep op grotere bio distributiekanalen.

Aangezien we afhankelijk zijn van wat de natuur ons geeft, kunnen we nooit garanderen dat we het hele jaar door onze 11 sappen kunnen aanbieden. Het is ondertussen wel zo dat de meeste en zeker de belangrijkste/meest courante sappen altijd voorradig zijn.
In dat verband verdient onze ‘appel-kweepeer’ een bijzondere vermelding. Een uitermate fijne en gearomatiseerde lekkernij, maar sommige jaren bijzonder schaars, helaas!

Onze keuzes om met echt fruit te werken en niet met concentraten, om noch kleur noch smaakstoffen aan ons sap toe te voegen, hebben als gevolg dat de smaak van de verschillende persingen lichtjes kan variëren. De gebruikte variëteiten van de verschillende fruitsoorten en de klimatologische omstandigheden tijdens het groeiseizoen spelen daar een belangrijke rol in.

“Alle verwerkte vruchten zijn afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw”

Momenteel zijn volgende sappen beschikbaar:

 • Appel zoete rassen – In dit sap zijn enkele zoete laagstamappels verwerkt, zoals daar zijn: Delbare Estivale, Jonagold, Elstar, Cox, …
 • Appel oude rassen – Met dit sap proberen we de hoogstamfruitboom opnieuw onder de aandacht te brengen. Aangezien de appels niet zo makkelijk te vinden zijn, kan de smaak van het sap ietwat verschillen naargelang het aanbod. Het is gemiddeld een mengeling van een 8-tal rassen. De smaak gaat van zuur over zoetzuur naar zoet.
  Door de mengeling van al die verschillende rassen verkrijgen we een evenwichtig, lekker en pittig sap. Enkele tot de verbeelding sprekende namen zijn: Trezeke Meyers, Eysdener Klumpke, Lombarts Calville, President Van Dievoet.
 • Appel-rode biet – Appelsap van zoete rassen gemengd met een aantal procent rode biet. Appel overheerst duidelijk, maar de typische rode biet nasmaak en de mooie kleur maken het sap erg aantrekkelijk en uiterst gezond!
 • Appel-framboos & appel-rode bes –
 • Appel-zwarte bes, appel-braambes, appel-vlierbes, appel-aardbei –
 • Appel-kweepeer – Appelsap van zoete rassen vermengd met een aantal procent kweepeer geeft een uniek en vrij bijzonder resultaat. Zéér geschikt als alcoholvrije aperitief. Voor fijnproevers!
 • Appel-blauwe bosbes –
 • Sappen die niet meer voorradig zijn, zijn terug beschikbaar vanaf 1 november.

  Thuisverkoop elke donderdag van 13u30 tot 19u00 of na afspraak
  (niet op feestdagen)

  Onze sappen vind je op volgende plaatsen

  Close
  Go top