De Helden van het echte etenAlle Dagen Honger is het foodcollectief van Barbara Serulus, Johanna Goyvaerts en illustratrice Mayken Craenen, drie dames met een zwak en een passie voor echt eten. Tijdens hun festival Krachtvoer en op hun meermaals bekroonde blog Alle Dagen Honger delen ze die passie onder andere door de mensen aan het woord te laten die dat echte eten maken: food artisans die voor een kleinschalige en ambachtelijke aanpak kiezen, die bijvoorbeeld brood bakken met niets meer dan bloem, zout, water en eindeloos veel geduld, of boter van eigenhandig gemolken melk die verandert van kleur en smaak naargelang het seizoen.

Deze ambachtsmensen zijn de helden van het echte eten die de hoofdrol spelen in dit boek. Barbara en Johanna gingen het voorbije jaar bij 20 van hun helden op bezoek: kleine foodproducenten die met kennis en kunde het lekkerste brood, de perfect gedraaide worst, de duurzaamste kweekvis en de geelste boter maken. Ze kwamen in graanmolens, slagersateliers, koeienstallen, rijpingscellen en brouwzalen. Ze luisterden naar de verhalen van de oude garde op plekken waar de tijd heeft stilgestaan, zoals de kaasmakerij van laatste mandjeskaasmaker in Brussel. Maar ook ze zochten ook jonge honden op zoals de twee dames achter de eerste zeewierboerderij op de Oosterschelde.

Johanna en Barbara luisterden met bewondering en nieuwsgierigheid en schreven de verhalen neer van onder andere een wildversnijder, een koffiebrander, een oesterkweker, een misomaker, een kaasrijper, een kombuchabrouwer, een serrist, een appelteler, een charcutier,… De 20 portretten worden geïllustreerd met heldere beelden van fotograaf Senne van der Ven en kenmerkende tekeningen van Mayken Craenen. Het boek bevat daarnaast ook heel wat recepten zodat je thuis aan de slag kunt met echt eten.

http://www.lusterweb.com/nl/blog/alle-dagen-honger-de-helden-van-het-echte-eten

bron: www.lusterweb.com

Zoals u wellicht kan vermoeden is het verhaal van Tuinsappen Lombarts Calville één van de 20 verhalen. Het boek is ook bij ons verkrijgbaar.

 

Close
Go top