Drie jaar zijn we er mee bezig geweest, met de aankoop van een bestelwagen op cng (aardgas). Aangezien er geen mogelijkheid was om te tanken in en om Ieper, hebben we het initiatief genomen om een aardgastankstation te realiseren (meer info op www.greenonwheels.com). Ondertussen is dit station een half jaar operationeel en gaat het aantal tankbeurten per dag gestaag de hoogte in, o.a. Stad Ieper rijdt ondertussen met drie wagens op cng. Aardgas of cng is een stuk milieuvriendelijker dan benzine of diesel. De uitstoot van CO2 is minder, er wordt veel minder NOx (stikstofoxyden) en nagenoeg geen fijnstof uitgestoten. Bovendien kunnen deze wagens perfect op groengas (of biomethaan) rijden. Daartoe dient de overheid ervoor te zorgen dat het mogelijk wordt om groengas te injecteren in het aardgasnet.

Met een grote mate van tevredenheid en ook met enige fierheid zullen we onze Ducato (Fifi gedoopt door de kinderen) gebruiken om onze sappen en cider op de gewenste plaatsen te krijgen.

 

1 comment

 1. Comment by misjel decleer

  misjel decleer 28 January 2016 at 22:41

  Ik wil (dringend vanwege saloncondities) een ducato op aardgas kopen mits deze ook op een tank van lpg kan rijden. In spanje is nauwelijks cng te vinden en dat geldt voor meer landen in EUropa. Ik kwam nu een advertentie tegen van een man die in zijn “aardgas-ducato) beweerde ook een lpg-tank te hebben. Maakt er mij iemand wijzer of dat werkelijk kan en of er geen nadelen zijn voor de motor om over te schakelen op lpg wanneer aardgas niet voorradig is.
  Men raady het nl ten stelligste af om over te schakelen op benzine voor langere tijd (en verbruik ook zeer hoog)
  Alle respons is welkom

  misjel

Comments are closed.

Close
Go top