Eén van onze nieuwe sappen dit jaar is ‘Het LandSap’. Het is ons buitenbeentje op alle vlak en verdient wat extra uitleg.

Sinds enkele jaren waren we zoekende om in te gaan op de toenemende vraag van particulieren om hun teveel aan appels over te nemen. Vermits wij bio gecertificeerd werken, is het niet toegestaan deze, nochtans zéér kwalitatieve grondstof, over te nemen voor onze eigen biosappen.

Het crowdfundingproject ‘Landbouwlandschap vallei van de Wijtschatebeek’ dat we in het voorjaar van 2019 gelanceerd hebben, heeft de puzzelstukken uiteindelijk doen vallen. Dit project behelst het nastreven van een aantrekkelijker en ecologisch waardevoller landschap langs de Wijtschatebeek. Een uitloper van dat project is het landschapsfonds ‘Lombarts Calville’ én een nieuw sap dat per verkochte eenheid een bijdrage levert voor huidig en komende landschapsprojecten. Een niet bio-gecertificeerd sap in een bag in a box-verpakking van 5 L met als grondstof de particuliere appelen van de landschappelijk al even aantrekkelijke en ecologisch waardevolle hoogstamfruitbomen van onze klanten.

Ons eerste ‘steenuil-etiket’ is terug opgevist en opgefrist en maakt het ‘bestaansrecht’ van dit sap ook meer dan duidelijk. Een boomgaard gaat om zo veel meer dan alleen om z’n vruchten!

Meer info over het landschapsproject vind je op deze website bij ‘Landschap’

LandSap wordt te koop aangeboden in bag in a box-verpakking van 5l, het is niet bio-gecertificeerd, de appelen die in dit sap verwerkt worden zijn volledig vrij van chemische bestrijdingsmiddelen.

Per verkochte verpakking gaat er een halve euro naar ons landschapsfonds ‘Lombarts Calville’.

LandSap is voorlopig enkel bij ons in Voormezele te verkrijgen, we zijn nog steeds elke donderdag open van 13u30 tot 19u.

Close
Go top