Hoera…de laatste appels zijn geplukt! We zijn niet euforisch over de omvang van de oogst, maar we hadden het al bij al slechter ingezien vooraf. De invloed van de langdurige droogte was moeilijk in te schatten en zal allicht ook gespeeld hebben, maar is niet fataal gebleken. Uiteindelijk is het allemaal redelijk goed meegevallen. Opvallend is wel dat het verschil in opbrengst tussen verschillende boomgaarden groot tot zeer groot is. Vooral de boomgaard in Izegem heeft het zeer goed gedaan, andere deden het dan een heel pak minder. ‘Van bloem tot appel’, het is een complex spel van factoren en dat proces helemaal doorgronden, blijft een uitdaging!

Oprechte dank aan alle plukkers die meehielpen om de oogst binnen te halen. Er viel regen en wind te trotseren en jullie doorzettersmentaliteit op die momenten is van cruciaal belang.

De komende weken wordt de focus volledig verlegd naar de aanstaande verhuis. Alles wat met de productie van sappen te maken heeft, verhuist naar de nieuwe site ‘Sappenleen’ (meant to be) in Poperinge. Vanaf 2020 zijn wij daar actief! Hierover later meer.

Close
Go top